Lippigmentatie

Lippigmentatie

Mooie lippen geven je zelfvertrouwen. We praten, eten en zoenen ermee. Lippigmentatie is dé manier om ze meer accent te geven. Lippigmentatie is een (semi) permanente make-up techniek waarbij machinaal het effect van lippenstift wordt gecreëerd en de lippen voller tonen. 

Lippigmentatie is de ideale oplossing voor iemand die:

FULL LIPS

Bij full lips worden de lippen volledig ingekleurd. Hierdoor krijg je vollere lippen. Dit kan in een natuurlijke of opvallende kleur.

SHADOW LIPS

Dit is een subtiele en natuurlijke shadow lipliner. Hiermee worden oneffenheden in de lip gecamoufleerd. 

LIP ENLIGHTEMENT

Bij donkere lippen worden eerst de lippen geneutraliseerd. Daarna kan er een gewenste kleur  aangebracht worden. 

Lips are the fingerprints of love

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt het genezingsproces van de lippen?

Dag 1-3: de lippen zijn heel donker (totdat je met water in contact komt)
Dag 4-10: barsten en schilfers (geen kleur te zien onder de schilfers)
Dag 11-28: géén zichtbare kleur
Dag 29-35: kleur begint terug te komen
Dag 36-50: de vorm komt terug
Dag 51: kleur zichtbaar

Na de eerste behandeling: 30% zichtbaar resultaat
Na de nabehandeling: 70% zichtbaar resultaat

Hoelang gaat lippigmentatie mee?

De houdbaarheid van de lippigmentatie is twee tot vijf jaar. Het verschilt per persoon en of je snel of veel bloedt tijdens de behandeling, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad, hebt laten laseren of geen SPF gebruikt.

Wat is het voor- en nazorgadvies?

Voor de behandeling

 • Gebruik min. 24 uur van te voren geen aspirine, aspirine-bevattende medicijnen, ibuprofen of andere bloedverdunnende medicijnen . Geen enkele medicatie mag ooit worden stopgezet zonder eerst uw arts te raadplegen.
 • Gebruik minimaal 24 uur van te voren geen drugs, alcohol, koffie, thee of andere cafeïne gerelateerde middelen
 • Twee weken van te voren niet onder de zon of zonnebank
 • Tussen het plaatsen van fillers en de lippigmentatie moeten er minimaal vier weken tussen zitten

Na de behandeling:

 • 3 tot 5 dagen voorzichtig zijn met warm drinken. Doe dit (het liefst zo lang mogelijk) uit een rietje)
 • 3 tot 5 dagen voorzichtig zijn met warm eten. 
 • 3 tot 5 dagen na elke maaltijd desinfecteren met desinfecterende gel (zo een klein flesje voor je handen)
 • Eerste 5 dagen niet sporten
 • Eerste 10 dagen geen make-up op de lippen
 • Eerste 14 dagen geen fillers laten toepassen
 • Eerste 14 dagen geen zwembad of sauna
 • Eerste 14 dagen geen zon of zonnebank. Na de 14 dagen altijd insmeren met SPF 50. Zie vraag ‘Moet ik mijn (semi) permanente make-up beschermen in de zon?’ voor meer informatie
 • Velletjes er niet afhalen. Het valt er vanzelf af. Het zijn natuurlijke velletjes zoals bij drogen lippen
Heb je elders (semi) permanente make-up laten plaatsen en wil je dit bijwerken?

Als je elders permanente make-up hebt laten plaatsen dan kan je niet direct online een afspraak boeken. Stuur via  Whatsapp 0683173188 of via email info@annastroeven.nl een duidelijke foto (in daglicht) van je huidige permanente make-up zodat het beoordeeld kan worden. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de eerste afspraak nemen we al jouw wensen door. We bepalen hier de kleur en de vorm. Je kan bijvoorbeeld foto’s laten zien die je mooi vindt of je lipgloss of lippenstift meenemen die je altijd draagt. De lippen kunnen we 1 tot 2 mm voller maken (buiten huidige lipvorm). Als je dit niet wil, dan houden we de huidige vorm aan. Als jij er dan klaar voor bent gaan we starten! Plan genoeg tijd in voor de afspraak zodat je niet met een gehaast gevoel ligt. De eerste afspraak duurt ongeveer 3/3,5 uur. Als we klaar zijn, dan plannen we de nabehandeling in. Dit is 6-8 weken later. Deze behandeling duurt ongeveer 2/2,5 uur.

Tip: neem audio oortjes mee! Zo kan je via je telefoon muziek of luisterboek luisteren. 

 

Koortslip vs. lippigmentatie

Als je wel eens koortslip hebt gehad, dan is het aan te raden om via de huisarts om medicatie te vragen om te voorkomen dat je een koortslip krijgt. Wanneer je geregeld en koortslip hebt (meer dan vier keer per jaar), dan is deze behandeling niet aan te raden. Als je nog nooit een koortslip hebt gehad, kan het ook gebeuren dat het een koortslip activeert.

Is het mogelijk om lippigmentatie toe te passen als je donkere lippen hebt?

Als je donkere lippen hebt is zullen er meerdere behandelingen plaats moeten vinden (minimaal 3). Dat komt omdat de lippen eerst geneutraliseerd moeten worden met een complementaire kleur. Dat houdt in dat de lippen er na deze behandeling eerst wat warm/oranje uit komen te zien. Als de lippen genezen zijn, is dat niet meer zichtbaar. 

Is het mogelijk om lippigmentatie toe te passen als je fillers hebt?

Tussen het plaatsen van fillers en de lippigmentatie behandeling moeten er minimaal vier weken tussen zitten. Het is aan te raden om eerst de lippigmentatie toe te passen en daarna pas de fillers. Het kan zijn dat fillers kunnen de houdbaarheid van de lippigmentatie verkorten.

Moet ik mijn (semi) permanente make-up beschermen in de zon?

Als je met de (semi) permanente make-up in de zon of onder de zonnebank gaat, dan is het zeer aan te raden dat je het insmeert met een SPF 50. Als je langer in de zon ligt, dan is het goed dat je het om de 2 uur insmeert. Een favoriet is de Mesoestetic Mesoprotech Repairing Stick. Doordat het een stick is, is deze makkelijk mee te nemen en fijn om aan te brengen.

Zijn de pigmenten REACH goedgekeurd?

Wij maken gebruik van Dmtbeauty pigmenten. Deze zijn Europees REACH goedgekeurd, voldoen aan de hoogste normen en worden geproduceerd door de erkende Duitse leverancier LaBina®. Dat houdt in dat de pigmenten géén isopropyl alcohol, green7 CI 74260 of blue15 CI 74160 bevatten.