Lippigmentatie

Lippigmentatie

Mooie lippen geven je zelfvertrouwen. We praten, eten en zoenen ermee. Lippigmentatie is dé manier om ze meer accent te geven. Lippigmentatie is een (semi) permanente make-up techniek waarbij machinaal het effect van lippenstift wordt gecreëerd en de lippen voller tonen. 

Lippigmentatie is de ideale oplossing voor iemand die:

FULL LIPS

Bij full lips worden de lippen volledig ingekleurd. Hierdoor krijg je vollere lippen. Dit kan in een natuurlijke of opvallende kleur.

SHADOW LIPS

Dit is een subtiele en natuurlijke shadow lipliner. Hiermee worden oneffenheden in de lip gecamoufleerd. 

LIP ENLIGHTEMENT

Bij donkere lippen worden eerst de lippen geneutraliseerd. Daarna kan er een gewenste kleur  aangebracht worden. 

Lips are the fingerprints of love

FAQ

Hoe verloopt het genezingsproces van de lippen?

Dag 1-3: de lippen zijn heel donker (totdat je met water in contact komt)
Dag 4-10: barsten en schilfers (geen kleur te zien onder de schilfers)
Dag 11-28: géén zichtbare kleur
Dag 29-35: kleur begint terug te komen
Dag 36-50: de vorm komt terug
Dag 51: kleur zichtbaar

Na de eerste behandeling: 30% zichtbaar resultaat
Na de nabehandeling: 70% zichtbaar resultaat

Hoe lang blijft lippigmentatie zitten?

De houdbaarheid van de lippigmentatie is twee tot vijf jaar. Het verschilt per persoon en of je snel of veel bloedt tijdens de behandeling, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad, hebt laten laseren of geen SPF gebruikt.

Is het mogelijk om lippigmentatie toe te passen als je donkere lippen hebt?

Als je donkere lippen hebt is zullen er meerdere behandelingen plaats moeten vinden (minimaal 3). Dat komt omdat de lippen eerst geneutraliseerd moeten worden met een complementaire kleur. Dat houdt in dat de lippen er na deze behandeling eerst wat warm/oranje uit komen te zien. Als de lippen genezen zijn, is dat niet meer zichtbaar. 

Is het mogelijk om lippigmentatie toe te passen als je fillers hebt?

Tussen het plaatsen van fillers en de lippigmentatie behandeling moeten er minimaal vier weken tussen zitten. Het is aan te raden om eerst de lippigmentatie toe te passen en daarna pas de fillers. Het kan zijn dat fillers kunnen de houdbaarheid van de lippigmentatie verkorten.

 

Voor- en nazorgadvies

Voor- en nazorgadvies vind je op deze pagina 

Elders pmu laten plaatsen? Je kan dan niet zomaar een afspraak inplannen

Als je elders permanente make-up hebt laten plaatsen dan kan je niet direct online een afspraak boeken. Stuur via  Whatsapp 0683173188 of via email info@annastroeven.nl een duidelijke foto (in daglicht) van je huidige permanente make-up zodat het beoordeeld kan worden. In sommige gevallen is een touch-up niet mogelijk. Lees hier meer over op de pagina correctie permanente make-up

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de eerste afspraak nemen we al jouw wensen door. We bepalen hier de kleur en de vorm. Je kan bijvoorbeeld foto’s laten zien die je mooi vindt of je lipgloss of lippenstift meenemen die je altijd draagt. De lippen kunnen we 1 tot 2 mm voller maken (buiten huidige lipvorm). Als je dit niet wil, dan houden we de huidige vorm aan. Als jij er dan klaar voor bent gaan we starten! Plan genoeg tijd in voor de afspraak zodat je niet met een gehaast gevoel ligt. De eerste afspraak duurt ongeveer 3/3,5 uur. Als we klaar zijn, dan plannen we de nabehandeling in. Dit is 6-8 weken later. Deze behandeling duurt ongeveer 2/2,5 uur.

Tip: neem audio oortjes mee! Zo kan je via je telefoon muziek of luisterboek luisteren. 

Moet ik mijn semi permanente make-up beschermen tegen de zon?

Als je met de (semi) permanente make-up in de zon of onder de zonnebank gaat, dan is het zeer aan te raden dat je het insmeert met een SPF 50. Als je langer in de zon ligt, dan is het goed dat je het om de 2 uur insmeert. Een favoriet is de Mesoestetic Mesoprotech Repairing Stick. Doordat het een stick is, is deze makkelijk mee te nemen en fijn om aan te brengen.

Zijn de pigmenten REACH goedgekeurd en worden ze niet oranje?

Wij maken gebruik van organische pigmenten. Hierdoor geneest het niet warm en wordt het na langere tijd niet oranje. Dmtbeauty pigmenten zijn Europees REACH goedgekeurd, voldoen aan de hoogste normen en worden geproduceerd door de erkende Duitse leverancier LaBina®. Dat houdt in dat de pigmenten géén isopropyl alcohol, green7 CI 74260 of blue15 CI 74160 bevatten.