Powderbrows

Powderbrows is een natuurlijke manier van (semi) permanente make-up die je soft, normaal en intens kan inzetten. Door middel van de poeder(schaduw)techniek worden de wenkbrauwen mooi gevuld, passend bij de huid en het gezicht. Je hebt dan altijd symmetrische wenkbrauwen en veel tijd over in de ochtend!

De perfecte techniek voor mensen die stevig en natuurlijk uitziende wenkbrauwen willen hebben

FAQ

Wat betekent semi permanente make-up?

Semi betekent gedeeltelijk. Het is dus gedeeltelijk permanent. De kleur en vorm van semi permanente make-up zal niet langer dan 2 jaar in de blijven zitten. Het vervaagd (soms verdwijnt) meestal na 1,5 jaar. Dit hangt er vanaf hoe snel de huid zich vernieuwd. Bij jonge mensen en mensen met eczeem of psoriasis is dit meestal sneller dan bij oudere mensen.

Hoe verloopt het genezingsproces van de powderbrows?

Dag 1-4: de wenkbrauwen zijn heel donker (totdat je met water in contact komt)
Dag 5-10: barsten en korstjes (geen kleur te zien onder de korstjes)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Na de eerste behandeling: 30% zichtbaar resultaat
Na de nabehandeling: 70% zichtbaar resultaat

Hoe lang gaan powderbrows mee?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

Daarnaast hangt het van een paar factoren af:

  • Natuurlijke celvernieuwing van de huid;
  • UV-licht (zon en zonnebank);
  • Gezondheid van de huid;
  • Leeftijd
  • Huidtype;
  • Kleur van het aangebrachte pigment (donkere pigmenten blijven langer zichtbaar, dan lichter pigment)
Voor- en nazorgadvies

Voor- en nazorgadvies vind je op deze pagina 

Elders pmu laten plaatsen? Je kan dan niet zomaar een afspraak inplannen

Als je elders permanente make-up hebt laten plaatsen dan kan je niet direct online een afspraak boeken. Stuur via  Whatsapp 0683173188 of via email info@annastroeven.nl een duidelijke foto (in daglicht) van je huidige permanente make-up zodat het beoordeeld kan worden. In sommige gevallen is een touch-up niet mogelijk. Lees hier meer over op de pagina correctie permanente make-up

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de eerste afspraak nemen we al jouw wensen door en wordt je geadviseerd. Daarna gaan we de juiste kleur en vorm bepalen. Als jij de wenkbrauwvorm goedkeurt, gaan we starten met de behandeling! Plan genoeg tijd in voor de afspraak zodat je niet met een gehaast gevoel ligt. De eerste afspraak duurt ongeveer 2,5 uur. Als we klaar zijn, dan plannen we de nabehandeling in. Dit is 6-8 weken later. Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Moet ik mijn semi permanente make-up beschermen tegen de zon?

Als je met de (semi) permanente make-up in de zon of onder de zonnebank gaat, dan is het zeer aan te raden dat je het insmeert met een SPF 50. Als je langer in de zon ligt, dan is het goed dat je het om de 2 uur insmeert. Een favoriet is de Mesoestetic Mesoprotech Repairing Stick. Doordat het een stick is, is deze makkelijk mee te nemen en fijn om aan te brengen.

Zijn de pigmenten REACH goedgekeurd en worden ze niet oranje?

Wij maken gebruik van organische pigmenten. Hierdoor geneest het niet warm en wordt het na langere tijd niet oranje. Dmtbeauty pigmenten zijn Europees REACH goedgekeurd, voldoen aan de hoogste normen en worden geproduceerd door de erkende Duitse leverancier LaBina®. Dat houdt in dat de pigmenten géén isopropyl alcohol, green7 CI 74260 of blue15 CI 74160 bevatten.